Project Description

Ciprian Predut
354.750 RON
Număr voturi online: 40
Număr voturi offline: 96

Proiectul Chindia Bike Sharing consta in crearea a trei statii de inchiriat biciclete. Beneficiile acestui proiect sunt multiple. Usurinta realizarii acestui proiect se poate constata prin vizualizarea filmului de la urmatoarea adresa:
https://www.youtube.com/watch?v=FnHqJGABk7A

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Durata proiectului

3 luni

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Mersul pe bicicleta este foarte utilizat in tarile din UE datorita beneficiilor multiple in privinta sanatatii, reducerii poluarii cat si din punct de vedere economic. Este un transport relativ ieftin si accesibil si ajuta la reducerea aglomeratiei din trafic.
Studiile, privind utilizarea bicicletei ca mijloc de transport principal, precizeaza ca avantaje reducerea riscurilor privind aparitia bolilor cardiovasculare si a cancerului. Activitatea fizica este o componenta esentiala pentru un stil de viata sanatos. Utilizarea bicicletelor pe post de mijloc de transport este un mod simplu de a incorpora sportul in rutina zilnica. Mersul pe bicicleta are efecte benefice asupra sanatatii fizice si psihice, ofera echilibru si autocontrol. Utilizarea bicicletei este foarte potrivita atat pentru adulti cat si pentru copii avand si rol de agrement. Este un mod agreabil de a combate sedentarismul in randul tinerilor si al copiilor. Mersul pe bicicleta este un mijloc de transport ecologic si ajuta la reducea poluarii in aglomerarile urbane.

Beneficiarii proiectului

Cetatenii orasului Targoviste si vizitatorii.

Amplasamentul proiectului

Pentru ca proiectul sa se incadreze in buget vor fi 3 statii de biciclete: una va fi amplasata pe trotuarul din fata Campusului Studentesc, una la intrare in Complexul de Natatie si una langa Casa Sindicatelor.

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Bulevardul Mircea cel Bătrân 2, Târgoviște, Romania