Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
Mihaela Corina Leca
150.000 RON
Număr voturi online: 27
Număr voturi offline: 43

Prea multi locuitori ignoranti cu privire la valoarea unor cladiri istorice din oras. Nevalorificarea caselor vechi in traseele turistice.
Produsele proiectului asoc. "Ambasaorii prieteniei" (https://lobbyandadvocacy.weebly.com/) pot fi un imbold pentru demersuri complexe si coerente in sensul imbogatirii ofertei turistice (continut si forma de prezentare).
Propunem atasarea unor coduri de bare pe tablitele de semnalizare ale monumentelor istorice din oras. Informatia furnizata ar trebui sa fie atractiva, intr-un limbaj accesibil nespecialistilor/nepretentios, cu trimiteri la modul de viata din epoca respectiva/evenimente din viata familiei respective (inclusiv fotografii, filme scurte, poate chiar dramatizari-reconstituiri). Daca tablitele sunt in stare buna, se pot lipi QR tiparite pe autocolante. Daca nu exista tablite pe casele respective, s-ar putea fabrica niste tablite care sa contina deja QR. In proiectul mentionat exista 17 case prezentate mai neconventional (https://lobbyandadvocacy.weebly.com/harta-interactiv258.html). Ar trebui ca toate casele vechi/monument istoric cu povesti importante pentru evolutia orasului (constructori, locatari etc.) sa fie semnalizate prin tablite cu cod de bare.
Tururi ghidate de elevi/tineri pe strazile din zona veche a orasului (filmate sau in situ). Prezentarea sa fie vie, cu informatii despre viata locatarilor din epocile respective si cu corelatii la valorile-obiceiurile-interesele prezentului. Tururile pot fi postate pe Internet sau oferite la cererea turistilor/prin programare.
Hub de creativitate al orasului intr-o fosta hala de la UPET (https://lobbyandadvocacy.weebly.com/halele-upet.html). Orasul acesta vechi nu are un spatiu generos destinat activitatilor si evenimentelor culturale si artistice deschis inclusiv persoanelor private care pot energiza comunitatea prin creativitatea lor. Libraria Fragilistic si Arsenal Cafe&Bistro sunt foarte mici, teatrul este foarte primitor dar are propriul program foarte bogat, iar muzeul si biblioteca nu sunt deschise oricind. Localitati mai mici decit Targoviste au sali/cafenele/librarii/etc. in care se pot intilni, lucra, expune, discuta etc. artisti, tineri, ziaristi, cetateni activi in domeniul industriilor creative-culturale. Doar asa se poate educa un public care sa consume (si creeze) valori.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Durata proiectului

In functie de nr. ob. incluse (macar cele 17 case din pr. mentionat, pina in dec. 2019).

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

In cadrul proiectului de lobby si advocacy desfasurat de Asoc. cult.-educ. "Ambasadorii prieteniei" intre 1.04.2018 si 31.03.2019 (https://lobbyandadvocacy.weebly.com) am propus citeva modalitati de promovare a obiectivelor patrimoniului arhitectural local, mai putin conventionale (carti de joc cu cod de bare, bannere in locuri cu trafic mare, prezentari la evenimente culturale-sociale-etc. consacrate sau inedite, filmari gen Istoria cu Virgil, flash mob etc). Reactiile produse justifica propunerea curenta.

Beneficiarii proiectului

Cetateni mai educati (responsabili, implicati...) si mai mindri de mostenirea lor. Elevi si studenti mai activi in propria educ.
Turisti mai multumiti de vizita.
Imagine mai buna a orasului, in timp, venituri mai mari din turism (dezv. afacerilor care depind de turism).

Amplasamentul proiectului

Toate casele si alte cladiri istorice din oras (inscrise sau nu in lista monum. istorice).
Cel putin, initierea unor trasee istorice cu acest gen de informatie (si prezentare).
O fosta hala UPET (din cele 3 care mai exista din 1865).

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.